Zorgverzekering vergelijken

Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is iets waar je even rustig voor moet gaan zitten. Het gaar hier immers om de zorg voor jou, en die moet natuurlijk zo goed en het liefst ook zo goedkoop mogelijk zijn. Je doet er daarom verstandig aan om zorgverzekeringen te vergelijken. Zo heb je een duidelijk overzicht van welke zorgaanbieders er zijn en van welke zorg zij tegen welke premie aanbieden.

De verschillen in zorgverzekeringen

Laten we beginnen bij het begin: de basisverzekering. Met de basisverzekering ben je enkel en alleen verzekerd van medisch noodzakelijke zorg. Deze verzekering is in Nederland wettelijk verplicht en inhoudelijk bij alle zorgverzekeraars gelijk.  Je betaalt alleen niet bij iedere zorgverzekeraar dezelfde premie. Bekijk hier welke zorg er wordt gedekt met de basisverzekering.

Voor mensen die mogelijk meer zorg nodig hebben omdat ze een verhoogd risico lopen op blessures of omdat ze nu al weten dat hun kind komend jaar gaat beugelen, kan een aanvullend pakket uitkomst bieden. Zo’n pakket is een aanvulling op de basisverzekering en kan omgerekend goedkoper uitvallen dan wanneer alle kosten voor eigen rekening zouden zijn. Het is raadzaam om te allen tijde een berekening te maken van wat het aanvullende pakket per jaar extra kost en van wat de kosten voor de betreffende behandeling ongeveer zullen zijn. Zo kom je er al snel achter of het een goede keuze is om voor een aanvullend pakket te gaan.

 

Zorgverzekering vergelijken op devergelijkpraktijk.nl

 
 Aan de hand van onze zorgverzekering vergelijker kun je gemakkelijk en snel een berekening maken van de kosten voor de zorg die jij nodig hebt. Vergelijk de verschillende aanbieders en pakketten en neem vooral even de tijd om alles goed tegen elkaar af te wegen. Het is niet mogelijk om tussentijds te switchen van verzekeraar, dus het is belangrijk dat je er een kiest waar je minimaal een jaar mee vooruit kunt. Vul door middel van de filters je persoonlijke wensen in en ga voor de verzekeraar die daar het beste op aansluit.