Een eerlijke tijdregistratie

De tijd gaat vaak erg snel voorbij, tenzij je het niet naar je zin hebt. Daarom is het verstandig om een baan te kiezen die je leuk vindt. Op deze manier zullen de uren voorbij vliegen zonder dat je het doorhebt. Daarnaast is het altijd leuker om iets te doen dat je leuk vindt. Ook zal je baas het waarschijnlijk fijner vinden als je een baan oprecht leuk vindt. Vaak zie je namelijk een grotere efficiëntie en een beter product als iemand iets doet wat hij of zij leuk vindt, goed nieuws voor de baas dus. Om deze efficiëntie te bekijken voor de baas, maar voor de werknemer ook een eerlijke blik hoeveel uren je al hebt gemaakt, kun je tijdregistratie systemen gebruiken. Dit zorgt voor een eerlijke en objectieve blik richting de uren. 

De blik van de werknemer

Als je een leuke baan hebt, zal op je werk de tijd waarschijnlijk wel snel voorbij gaan en dat is natuurlijk erg fijn. Als je met wat minder plezier naar je werk zult gaan is er een grote kans dat je dag eindeloos zal duren en je continu de klok ‘’omver aan het duwen’’ bent. Als werknemer zul je dus waarschijnlijk al snel het aantal uur dat je gewerkt hebt een beetje overschatten. Dit is natuurlijk erg logisch, maar niet geheel objectief. 

De blik van de werkgever

Voor je baas zal waarschijnlijk precies het omgekeerde gelden. Die heeft waarschijnlijk meer plezier in zijn of haar werk en zal, naast het welzijn van zowel klant als werknemer, met name bezig zijn met de omzet en de kosten, oftewel de winst. Als de werkgever iemand in dienst heeft die meer werkt dan iemand anders, dan zal dit goed zijn voor de winst. De baas heeft er dus behoefte aan dat zijn of haar werknemers dus extra veel werken en daardoor het aantal gewerkte uren eerder onderschatten. Dit is, net als bij de werknemer, erg logisch, maar ook niet heel erg objectief. 

De objectieve blik

Zowel overschatten als onderschatten zijn voor beide partijen niet eerlijk en daarom is het verstandig om urenregistratie personeel te gebruiken. Dit houdt namelijk erg nauwkeurig bij wie de desbetreffende werknemer is, hoe lang een werknemer heeft gewerkt en in welke functie deze werknemer heeft gewerkt. Als daar vervolgens de vergoeding per functie en uur naast gelegd kan worden, is het voor beide partijen een eerlijke, objectieve berekening hoeveel uur er is gewerkt en welke vergoeding daar tegenover zou moeten staan. Daarnaast kan de baas dus ook zien wat voor efficiëntie zijn of haar werknemers hebben. Een win win situatie dus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *