Hoe vergelijk je notaristarieven?

Trouwen, scheiden, huis kopen of verkopen… Het zijn allemaal grote gebeurtenissen in je leven, waarbij tussenkomst van een notaris nodig is. Buiten de notariskosten om zijn dit al dure aangelegenheden. Het is daarom wel fijn als je een goede en betaalbare notaris vindt. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste notarissen kunt vergelijken. 

Stap 1: zoeken in de buurt

Een notaris zoek je in de buurt van jouw woon- of werkplaats. Via Google zoeken kan onoverzichtelijk of niet compleet zijn, maar DeGoedkoopsteNotaris biedt hier de oplossing. Via deze site kun je de goedkoopste notaris in jouw buurt vinden. 

Op zoek naar een notaris in of in de buurt van Rotterdam? Klik hier!

Stap 2: kijken naar beoordelingen

Op diezelfde site vind je beoordelingen over notarissen. Je kunt wel denken om je portemonnee, maar uiteindelijk regelt een notaris belangrijke juridische zaken. Ook de communicatie dient soepel te verlopen. Dit zijn dingen die je in reviews terug kunt lezen. Op die manier filter je die met slechte reviews ertussenuit. Het is wel belangrijk om niet alleen naar de score, maar ook naar de review-teksten zelf te kijken. Sommige mensen kunnen negatieve gebeurtenissen in hun leven afreageren op een ander. Dit kan blijken uit een slechte review die weinig onderbouwd is. 

Stap 3: tarieven vergelijken

Last, but not least vergelijk je de tarieven. Eerst beperk je je zoekgebied met een bepaalde straal en filter je notarissen met slechte reviews. Dat zijn eigenlijk belangrijkere stappen dan de prijsvergelijking. Vervolgens kun je alsnog de best betaalbare, maar vooral goede en nabije notaris vinden. De tarieven hangen bijvoorbeeld af van het soort notariële akte en verschillen per kantoor. Persoonlijke behoeften kunnen ook voor afwijkingen van het standaardtarief zorgen. Tip: als je bij degoedkoopstenotaris.nl je aanvraag indient, ontvang je vaak korting die de mensen achter deze website voor je hebben onderhandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *