Autoverzekeringen vergelijken loont de moeite!

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering of wanneer je jezelf afvraagt of jouw huidige autoverzekering niet te duur is, kun je een vergelijking doen. Als je dit zelfstandig doet dan ben je hier wel een poosje mee bezig. Het afsluiten van een autoverzekering is namelijk maatwerk en voor iedereen verschillend. Wat voor jou een voordelige en goede autoverzekering is, hoeft voor jouw buurman helemaal geen beste optie te zijn.

Risicofactoren en vergelijken

Autoverzekeraars bepalen hun premie op een aantal risicofactoren. Zo betaal je meer premie wanneer je een beginnend bestuurder bent zonder schadevrije jaren. Ook heb je pech als in jouw woonwijk de afgelopen tijd veel autodiefstallen of vandalisme is geweest. Je autoverzekeringspremie is daarbij afhankelijk van de soort auto die je rijdt. Een snelle grote auto berokkend nou eenmaal meer schade dan een goedkoop klein stadsautootje, althans zo redeneren de verzekeringsmaatschappijen. Naast de risicofactoren hanteren de autoverzekeraars daarbij ook nog eens allemaal andere voorwaarden, waardoor zelfstandig vergelijken enorm lastig wordt.

Simpel vergelijken

Je kunt ook autoverzekering vergelijken op Overstappen. Op deze website vind je een vergelijker die binnen enkele minuten maar liefst 28 autoverzekeringsmaatschappijen voor je vergelijkt op basis van jouw persoonlijke gegevens. Vul de vergelijker in en zie direct het resultaat op je beeldscherm. De vergelijker werkt onafhankelijk maar houdt wel rekening met jouw persoonlijke gegevens. Heb je bijvoorbeeld weinig schadevrije jaren, dan wordt er gekeken welke autoverzekering hier minder waarde aan hecht en toch een goedkopere premie geeft. Zo zijn er ook autoverzekeringsmaatschappijen die jongeren graag een kans geven of het liefst die dure sportauto’s verzekeren.

Direct jouw auto verzekeren

Heb je de meest passende en goedkoopste autoverzekering gevonden via de vergelijker? Dan kun je jouw auto direct verzekeren. Dien via de vergelijker een aanvraag in. In de meeste gevallen krijg je direct een voorlopige dekking. Jij kunt alvast verzekerd rondrijden terwijl de verzekeringsmaatschappij de tijd heeft om je gegevens even goed na te gaan en in te voeren in hun systeem. De voorlopige dekking gaat vervolgens spoedig over in een normale autoverzekering.

Wordt je geweigerd bij de autoverzekeringsmaatschappij?

In een enkel geval kan het zijn dat je autoverzekering alsnog geweigerd wordt. Dit kan komen omdat je niet eerlijk bent geweest over je persoonlijke gegevens, je een strafblad hebt, een negatief aantal schadevrije jaren of wanneer je als wanbetaler te boek staat. Gebeurd dit? Dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met overstappen.nl zodat er met je meegekeken kan worden of er nog een autoverzekeringsmaatschappij is die wel jouw auto wilt verzekeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *