Hoe vind je de beste zorg voor jou?

Wanneer je hulp en zorg in huis nodig hebt zijn vier zaken essentieel. Het maakt eigenlijk niet uit of het gaat om verpleging, palliatieve zorg, thuiszorg of verzorging. Het is belangrijk om de beste zorg te kijken.

Zoek een hulp in huis

Het is belangrijk om te kijken naar de referenties van de thuiszorg. Kijk of er aanbevelingen zijn en referenties. Het is zo mogelijk om snel een goed beeld te krijgen over de kwaliteit van de zorg.

Kies een zorgplan

Maak een zorgplan om alle afspraken in vast te leggen. Het is belangrijk om te weten welke werkzaamheden er gedaan worden en wanneer. Stel ook de doelen op. De thuishulp en de verzorgde persoon weten dan precies waar ze aan toe zijn en kunnen altijd terugvallen op het zorgplan. De thuishulp en jezelf weten dan precies waar je aan toe bent.

De evaluatie

Controleer op een regelmatige basis of het zorgplan nog voldoet. Door continu feedback te geven en te krijgen is het mogelijk om de zorg naar een hoger niveau te sturen. Het is goed om te communiceren. Het is prettig voor de hulpvrager en de thuishulp. Iedereen blijft dan immers gelukkig. Er ontstaat geen frictie en ook voorkom je miscommunicatie. Een klein dingetje kan uitgroeien tot een vervelende situatie. Een kopje thee of koffie drinken en een kort gesprek om te kijken hoe alles gaat voorkomt dit allemaal.

Een goede vervanging

De thuiszorg van Zorgzuster kan natuurlijk zeer belangrijk zijn voor de hulpvrager. Wanneer de thuiszorg echter met vakantie gaat of een keer ziek is dan moet de hulpvrager nog wel de zorg ontvangen die hij of zij nodig heeft. Er zal altijd een goede vervanger zijn. Het is wel belangrijk om dit ook goed te communiceren met de hulpvrager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *