Welk voedingssupplement is het meest geschikt voor jou?

Steeds vaker kiezen sporters voor het gebruik van voedingssupplementen naast hun reguliere maaltijden. Met deze voedingssupplementen zal je lichaam sneller herstellen, waardoor je eerder aan een volgende training kunt beginnen. Houd er rekening mee dat voldoende rust essentieel is tussen de trainingen door! Wanneer je niet voldoende zou rusten, zou dit voor ernstige blessures kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een overbelasting van spieren. Een overbelasting is het gevolg van spieren die ernstig belast worden, terwijl ze nog niet volledig hersteld zijn. Reden genoeg om hier alert op te zijn, als je aan een trainingsschema begint.

Verschillende soorten voedingssupplementen

Voedingssupplementen worden in verschillende soorten aangeboden. Zo kun je ervoor kiezen om voedingssupplementen voor, na of tijdens je training te gebruiken. Tijdens de training heb je belang bij snelle suikers, zodat je voldoende energie behoudt om de oefeningen uit te kunnen voeren. Na een training heb je echter weinig meer aan deze snelle suikers en komen juist eiwitshakes van pas. De eiwitten dragen bij aan het herstel van de spieren, waardoor je bij een volgende training volledig hersteld bent. Daarbij kan een eiwitshake van Muscle Concepts of andere aanbieders bijdragen aan het opbouwen van de spieren.

Tip: probeer verschillende voedingssupplementen uit, om te kijken wat voor jou het prettigste werkt! Dit kan per persoon verschillen en is vaak een kwestie van uitproberen.

Supplementen zijn geen vervangers

Zoals de naam al zegt, zijn voedingssupplementen een toevoeging aan je reguliere eetpatroon. Zie de supplementen dus in geen geval als een vervanger voor je ontbijt, lunch of diner! De supplementen bevatten verschillende extra’s, die je lichaam meer energie geven en het herstel van je lichaam bevorderen. Er zijn echter nog tal van andere stoffen nodig, om goed te kunnen functioneren. Deze stoffen zijn niet in de voedingssupplementen opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *