Geld lenen voor je auto? Daarna een autoverzekering kiezen?

Je hebt verschillende soorten autoverzekeringen:

  • Je hebt WA-dekking. Dit is een verzekering die een auto minimaal moet hebben en ook verplicht. Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade wat je aan andere richt.
  • Daarnaast heb je WA+-dekking biedt iets meet dan een WA-verzekering. Met WA+ ben je verzekerd als je schade aanricht aan iemand anders. Ook bepaalde schade is ook verzekerd aan jou auto dit is ruitschade en schade met diefstal.
  • Daarna is er nog Allrisk-dekking. Deze is handig als je het bij een nieuwe auto afsluit. Deze dekt schade die je bij een ander veroorzaakt maar ook alle schade aan je eigen auto.

Sommige mensen hebben niet het geld voor een auto wat ook te begrijpen is want een auto is heel duur. Daarom kan je kiezen uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Hier kan je de beste kredietkaarten vergelijken.

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet is een lening waarvan de looptijd en het rentepercentage niet vast staat. Je kunt in de looptijd geld opnemen, aflossen en weer opnemen. Het is zeer geschikt als je een periode meer financiƫle ruimte zoekt. Maar weet je niet hoeveel je mag lenen? Dit hangt af van bepaald richtlijnen. Maar hier wordt wel rekening gehouden met de persoonlijke situatie. Dit word gehanteerd van je inkomen en maandelijkse lasten.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft voor en nadelen. Het hangt ervan af van welke situatie en wensen je hebt. Als eerste je hebt veel duidelijkheid vooraf. Want iedere maand betaal je hetzelfde bedrag dit bestaat uit rente en een deel uit aflossing. Tussentijds aflossen kan, maar soms me betaal je een boete wat heel gek is. Maar dit komt doordat zij dan de rente-inkomsten mislopen. Bij deze lening is de looptijd meestal max 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *