Hoe kunt u een voordelige motorverzekering afsluiten?

motorverzekering

Motorrijden is een hobby waar veel mensen van houden. Veel mensen die één keer motor gereden hebben, blijven hierna echte liefhebbers. Het is wel van groot belang dat u ook een goede motor heeft. Daarbij hoort uiteraard ook een motorverzekering, want in Nederland bent u verplicht om minimaal WA-verzekerd te zijn. Net als dit bij de auto ook het geval is, twijfelen veel motorliefhebbers over welke verzekering ze het beste kunnen afsluiten. Hieronder vindt u een aantal tips, zodat u de beste verzekering kunt vinden. Hierdoor weet u zeker dat u op de juiste manier verzekerd bent, zonder dat u hiervoor te veel betaalt.

Het type verzekering

Om te beginnen is het belangrijk dat u een motorverzekering met de juiste dekking afsluit. Misschien heeft u al eens bepaalde richtlijnen voorbij zien komen die het kiezen makkelijker maken. Zo wordt er voor een motor ouder dan 8 jaar over het algemeen een WA-verzekering aangeraden. Motoren die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn worden in de meeste gevallen WA+ verzekerd. Voor motoren die jonger zijn dan 4 jaar wordt een allrisk verzekering aangeraden. Deze richtlijnen kunnen u helpen met kiezen, maar u hoeft de richtlijnen niet altijd klakkeloos te volgen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een waardevolle oldtimer allrisk te verzekeren.

De verschillen tussen deze dekkingen

Wat voor motorverzekering u afsluit heeft niet alleen invloed op de kosten van de verzekering, maar ook op waar u voor verzekerd bent. Zo bent u met een WA-verzekering alleen verzekerd voor schade die u aan anderen veroorzaakt. Met een WA+ verzekering bent u daarnaast ook beschermd tegen stormschade, diefstal en ruitschade. Met een allrisk verzekering bent u het beste verzekerd en bent u zelfs verzekerd tegen schade die u zelf veroorzaakt.

Het kiezen van een verzekeraar

Als u eenmaal heeft besloten wat voor type motorverzekering u wilt afsluiten, is het belangrijk dat u een verzekeraar uitkiest. U kunt de meest voordelige motorverzekering berekenen op een vergelijkingswebsite. Hierna kunt u de motorverzekering online afsluiten. Het is niet aan te raden om alleen op de prijzen af te gaan. Het is daarnaast ook belangrijk dat u voor een betrouwbare verzekeraar kiest. Verdiep u ook goed in de eisen die uw verzekeraar stelt. Bij het afsluiten van een motorverzekering wordt er soms van u verwacht dat u de motor extra goed beveiligt. Zo kan de verzekeraar bijvoorbeeld eisen dat u een bepaald type slot gebruikt.

Een verzekerde motor

Als u de verzekering voor uw motor heeft afgesloten, kunt u veilig de weg op. Voordat u de motor verzekerd heeft, mag u de openbare weg niet op. Dit is verboden en er staan zeer hoge boetes op. Bovendien loopt u zo nog veel meer risico, want u draait zelf voor alle schade op als er iets gebeurt. De schade die na een verkeersongeluk kan ontstaan is gigantisch! Zorg er dus altijd voor dat u een goed verzekerde motor heeft. Heeft u de motor niet verzekerd omdat u er niet mee rijdt? Vergeet in dit geval niet om de motor te schorsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *