Waar moet je opletten bij het kiezen van een nieuw energiebedrijf?

Bij het kiezen van een nieuw energiebedrijf moet je weten wat je zelf per jaar verbruikt. Het beste om hierachter te komen is door jouw energiebedrijf te bellen om dit te vragen. Je kan zelf ook bekijken op het internet naar verschillende energie aanbieders.

Als eerst moet je afvragen wat voor contract je wilt hebben. Wil je een contract voor een onbepaalde tijd? Of wil je een contract voor een bepaalde tijd? Dan moet je vertellen hoelang je nieuwe energiebedrijf blijft. En mocht je nou het contract op willen zeggen voor die datum. Dit kan alleen dan zou je een vergoeding voor het energiebedrijf moeten betalen. En voor de voorwaardes moet je ook goed kijken, bij de ene is het anders dan bij de andere soms in een goede zin en soms in een slechte zin. Waar je op moet letten wat er in de algemene voorwaardes in kan staan is:

  • Dat je een boete krijgt als je te laat betaald.
  • En hoe je kan betalen en wat daar de kosten van zijn.
  • Kan je zonder kosten overstappen?
  • Wat gebeurt er aan het einde van het contract, wordt het contract automatisch verlengd?

Bij het kijken van een nieuwe energiebedrijf kijk je wat de kosten zijn voor stroom en gas. Je betaalt altijd voor de vaste kosten en kosten afhankelijk hoeveel je verbruikt. Maar sommige energiebedrijven rekenen een hoog vast bedrag per maand, maar dan weer een laag bedrag voor het verbruik. Dit kan bijvoorbeeld voordelig zijn wanneer je veel verbruikt. Zie je een aanbieding? Kijk dan hoelang deze prijsgeld. Want bij een prijsverhoging ben je uiteindelijk duurder uit. Veel energiebedrijven veranderen hem 1 Januari of 1 Juli. Dus let hier op, het is zonde om te veel te betalen ter wel je het niet gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *