Zakelijke verzekeringen: Welke passen bij jouw bedrijf?

Je hebt een eigen bedrijf, maar bent niet verzekerd. Waarvoor moet je je eigenlijk verzekeren? Ze zeggen niet voor niets dat ondernemen risicovol is. Daar moet je rekening mee houden en je tegen verzekeren. Afhankelijk van de sector kun je je tegen heel wat zaken verzekeren. Er kan namelijk altijd wel iets verkeerd gaan. Welke verzekeringen passen bij jou? Wij proberen je hieronder iets meer uit te leggen.

Welke verzekeringen heb je nodig?

Welke verzekeringen je nodig hebt is geheel afhankelijk van je sector. Waar werk je in? Heb je ook bedrijfsauto’s? Werk je met apparaten? Huur je een pand of werk je vanuit huis? Heb je meerdere werknemers in dienst? Allerlei vragen die van belang zijn bij het afsluiten van een verzekering. Want je wilt niet aansprakelijk worden gesteld voor iets wat je werknemer heeft gedaan en daar geen verzekering voor hebben afgesloten. Of wat als je zelf arbeidsongeschikt wordt? Het best kun je advies inwinnen bij een verzekeraar. Ga in gesprek om te kijken welke verzekeringen voor jou nuttig zijn.

Wat zijn de meest voorkomende zakelijke verzekeringen?

Wat jij en je bedrijf nodig hebt is heel persoonlijk. Veel bedrijven kiezen wel voor de volgende verzekeringen:

  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Autoverzekering
  • Brandverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Inboedelverzekering

Dikke kans ook dat je een aantal van bovenstaande verzekeringen nodig hebt voor jouw bedrijf. Misschien heb je geen auto, maar werk je vanuit thuis. Dan is een inboedelverzekering wel handig.  Of als je veel werknemers hebt, wil je ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor hen afsluiten. Zo heb je de juiste zakelijke verzekering maar direct afgesloten.  Wil je meer weten over zakelijke verzekeringen? Kijk dan eens op de website van Boeve en van Dorp.

Ga niet met iedereen in zee.

Natuurlijk worden er regelmatig acties gehouden door verzekeraars: Bij de ene krijg je een gratis laptop, bij de ander krijg je een fikse korting. Maar wees kritisch en kijk voornamelijk wat bij jou past en of dat, wat betreft kosten, interessant is. Lees altijd de voorwaarden van een verzekering, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vergelijk meerdere verzekeraars met elkaar, zodat je weet wat de verschillende prijzen zijn en niet voor de eerste de beste zakelijke verzekering gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *